language NL language EN language DE language FR
Wat is gelatine

Wat is gelatine?

Gelatine is een natuurlijk en zuiver eiwit - vrij van vet, koolhydraten, cholesterol, allergenen en toevoegingen. Het is een voedingsmiddel zonder E-nummer.

Gelatine is in staat tot geleren, binden, stabiliseren en verdikken. Ook kan gelatine emulsies, films en schuimen vormen. Daarom wordt het veelzijdige product reeds vele jaren ingezet voor talloze toepassingen, variërend van voedingsmiddelen tot farmaceutische producten. Met name het vermogen tot geleren wordt veelvuldig aangewend en leidt tot producten met een ongeëvenaard mondgevoel.

Gelatine bevat acht van de in totaal negen essentiële aminozuren* en heeft daardoor een wezenlijke voedingswaarde. Tevens indiceren steeds meer studies dat de consumptie van gelatine een positief effect heeft op de gezondheid van gewrichten, beenderen en de huid.

Het winnen van gelatine geschiedt op milde wijze in moderne, schone en veilige fabrieken. Tijdens het productieproces wordt de gelatine verkregen door een gedeeltelijke hydrolyse (d.w.z. de gecontroleerde afbraak) van collageen.

*Essentiële aminozuren zijn cruciale bouwstenen voor het menselijk lichaam.